Taxi gigant Uber spouští novou službu, která značně vylepší dopravní situaci ve velkých městech

Screen Shot 2015-09-23 at 20.57.10
0Zobrazit komentáře

Uber se rozjel, jak na globální úrovni, tak na nově naplno promovaném trhu v Číně, kde hodlá v nejbližších dnech pod označením Uber China získat investici přesahující 2,5 miliardy dolarů, tedy asi 60,8 miliard korun. Kromě toho poprvé jinde, než na domácím americkém trhu, vypouští novou službu s názvem uberCOMMUTE, která bude prozatím fungovat pouze v čínském Chengdu.

Cílem této novinky je naplnit auta, která jinak jezdí do práce, z práce nebo kamkoliv jinam víceméně prázdná, nebo v případě přepravy přes Uber pouze s jedním, až dvěma lidmi. Navazuje to na úspěšnou službu UberPOOL, která funguje na principu sdílení jízdného a dokáže ušetřit až 50% ceny standardní sazby UberX.

apple

Přečtěte si takéSamořiditelná auta od Applu jsou blíže, než si myslímeSamořiditelná auta od Applu jsou blíže, než si myslíme

V nejsilnějších městech jako je právě Chengdu nebo třeba New York a San Francisco, se totiž stává čím dál častěji, že lidé využívají naprosto totožné trasy, ale každý si objednává svůj vlastní vůz. Aplikace tak nabídne, že je v určitém okruhu výchozí a cílové destinace někdo další, kdo jede stejnou trasu a dovolí se uživateli připojit k jízdě, případně doplatit rozdíl za delší vzdálenost.

Pokud by byla trasa naprosto totožná, například z jednoho letiště na druhé, tak nezaplatí dodatečně uživatel vůbec nic. Informace o dalších chystaných trzích včetně České republiky, jinak prozatím nepadla.

UberCOMMUTE_China_Screenshot_9.22.15

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym