Porsche představilo nadupanou konkurenci pro elektromobil Tesla Model S

Michal PtáčekMichal Ptáček

porsche-1
0Zobrazit komentáře

Slovo elektromobil je v posledních letech spjato především se společností Tesla Motors, kterou převzal a vede miliardář Elon Musk. Může za to samozřejmě stále oblíbenější elektromobil Tesla Model S, který si získává oblibu mezi řidiči po celém světě. Nemuselo by to ale trvat dlouho a tenhle stále populárnější výrobce automobilů, by se brzy mohl dočkat velmi vážné konkurence a to navíc od samotné legendy, kterým není nikdo jiný, než Porsche!

foto

Přečtěte si takéPolicie v Los Angeles má odteď k dispozici elektromobil Tesla Model SPolicie v Los Angeles má odteď k dispozici elektromobil Tesla Model S

Tenhle legendární výrobce automobilů totiž včera ve Frankfurtu odhalil koncept svého nového sportovního elektromobilu s prozatimním názvem Porsche Mission E. Ten by měl být schopen ujet vzdálenost 310 mil na jedno nabití, s tím, že doba nabíjení pro 80% nabití baterie by neměla přesáhnout neskutečných 15 minut.

Elektromobil jinak bude osazem pohonem všech kol a v jeho útrobách najdeme dva motory dodávající výkon 600 koní. Z 0 na 100 pak vystartuje za 3,5 vteřiny, ovšem díky 4 sedadlům ve výsledku jistě potěší i vyloženě rodinné typy.

Do produkce by měl elektromobil zamířit během následujících pěti let.

porsche-2

porsche-3

porsche-4

porsche-5

porsche-6

porsche-7
Baterie

Diskuze (0)

Novinka

Anonym