Populární coworkingový startup, jehož hodnota je 10 miliard dolarů, startuje revoluci v bydlení

Michal PtáčekMichal Ptáček

we-work-seattle-office-1
0Zobrazit komentáře

Pokud alespoň zběžně sledujete dění na technologické scéně ve světě, zcela určitě vaší pozornosti neunikl coworkingový startup WeWork, který si pronajímá od majitelů kancelářské prostory, které stylově redesignuje/zrenovuje a následně je s profitem nabízí startupům a technologickým firmám.

Celý projekt vznikl před 5 lety v New Yorku a s velkou jistotou lze říct, že se jedná o nejúspěšnější coworkingový koncept na světě. Ostatně hodnota WeWork se nyní pohybuje okolo 10 miliard dolarů, což je v přepočtu cca 242 miliard korun!

20150319-Congress-interiors-9

Přečtěte si takéTenhle oblíbený coworkingový startup je nyní oceněn na 10 miliard dolarůTenhle oblíbený coworkingový startup je nyní oceněn na 10 miliard dolarů

Bydlení pro millennials

Zakladatelům WeWork, kteří ho rozšířili do desítek měst jako: Los Angeles, Chicago, Boston, San Francisco, Austin, Tel Aviv nebo Amsterdam tohle ale nestačí, a proto už brzy velmi zásadně rozšíří pole působnosti, když se zaměří na takzvaný co-living. Ten by měl spočívat v pronájmu mikro apartmánů s doplňkovými službami typu: společné uložné prostory pro kola, venkovní zahrada nebo knihovna, vesměs klientům z řad lidí pracujících v technologiích a startupech.

WeWork si od tohoto plánu slibuje, že do roku 2018 bude mít 34 000 platících zákazníků, kteří budou obývat zhruba 64 lokalit nejen v USA. Prvními z nich pak bude New York a Washington D.C, kde by WeWork měl tento nový koncept uvést do reality již v průběhu tohoto roku.

Jak to bude finančně?

Realistickým cílem by pak mělo být dostat se do roku 2018 na roční tržby ve výši 636 milionů dolarů, s tím, že měsíční nájem by měl jednoho člověka v průměru vyjít na 1 800 dolarů.

wework-chicago-1
WeWork

wework-chicago-2

foto: Officelovin

Diskuze (0)

Novinka

Anonym