Nová přelomová aplikace udělá z vašeho prohlížeče herní konzoli a z mobilu ovladač

Michal PtáčekMichal Ptáček

airconsole-1
0Zobrazit komentáře

AirConsole je nový herní projekt, o kterém jste s velkou pravděpodobností ještě neslyšeli. A věřte, že je to velká škoda! Tahle věc má totiž reálnou šanci totálně změnit způsob, jakým hrajeme počítačové/konzolové hry. V principu se totiž jedná o aplikaci, která udělá z vašeho prohlížeče herní konzoli a z vašeho mobilního telefonu ovladač, to vše bez nutnosti cokoliv stahovat nebo instalovat.

Jak to funguje

Vše funguje poměrně jednoduše. Ve vašem prohlížeči navštívíte adresu http://www.airconsole.com, kde se vám následně objeví číselný kód. Poté stejnou webovou adresu navštívíte z vašeho telefonu, ve kterém zmíněný kód zadáte. Váš mobil se následně s aplikací spáruje a vy můžete konečně začít hrát. K dispozici jsou různé, vesměs jednodušší platformové a multiplayer hry, ovšem tvůrci si zároveň přichystali i něco pro opravdové fajnšmekry v podobě NES emulátoru, který vám umožní si zahrát jakoukoliv hříčku z této kultovní konzole od Nintenda. Stačí když přetáhnete některou z vašich stažených her s koncovkou .nes do okna prohlížeče a je to.

angee-h

Přečtěte si takéV Čechách vzniká startup, který má globální ambice dobýt trh se zařízeními pro chytrou domácnostV Čechách vzniká startup, který má globální ambice dobýt trh se zařízeními pro chytrou domácnost

Jak se to hraje?

Aplikaci jsem včera zhruba hodinu testoval a nutno říct, že i přes původní obavy vzhledem k tomu, že vše je stále ve fázi vývoje, fungovala naprosto perfektně. Navíc, nikdo vás nenutí sedět u vašeho monitoru, jelikož AirConsole můžete spustit například na vaší velké Smart TV v obýváku, což z celého projektu dělá opravdu reálného konkurenta klasických herních konzolí a dost možná to ukazuje budoucnost celého tohoto odvětví.

Budoucnost

Jak už jsem zmínil, celý projekt, za kterým stojí šestičlenný tým vývojářů ze švýcarského Zurichu, a který pro servery využívá technologie Google Cloud, je stále ve fázi vývoje a teprve před pár dny zpřístupnil pozvánky prvním testovacím hráčům. Je tak jasné, že s přibývajícím časem se budeme moct těšit na další zajímavé hry a funkce.

Zajímavé určitě bude sledovat i reakce Applu, který se podle všeho o něco podobného bude chtít pokusit se svojí Apple TV. Momentálně to ale vypadá, že AirConsole má značný náskok.

air-console-4

Stačí když na mobilu opíšete tento kód a můžete hrát

air-console-hra-2

Ukázka předpřipravené hry

air-console-hra-1

K dispozici je i NES emulátor

air-console-hra-3

NES v akci

konzole

Menu

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym