Detailní představení českého projektu Angee, který chce ovládnout trh s chytrými domácími zařízeními

Michal PtáčekMichal Ptáček

tomas
0Zobrazit komentáře

Několik týdnů zpět jsme vám ve stručnosti představili český a hodně ambiciózní projekt Angee, který by se rád stal nezbytným doplňkem každé chytré domácnosti a uspěl tak na stále lukrativnějším trhu, kde působí například i zařízení Nest od Googlu. Tvůrci projektu, který je ve vývoji už přes 18 měsíců, dnes konečně zveřejnili detailnější informace ze zákulisí a tak je ideální příležitost se na Angee podívat trochu více zblízka.

walkcar

Přečtěte si takéWalkCar je miniaturní Segway, co vypadá jako Magic Trackpad od AppluWalkCar je miniaturní Segway, co vypadá jako Magic Trackpad od Applu

Jednoduché zabezpečení domácnosti

Angee, které se skládá z hlavního zařízení a senzorů, je schopno zabezpečit a sledovat váš dům/byt a to bez nutnosti ho nějak složitě instalovat do samotného objektu. A to díky zabudované 360% stupňové kameře, funkci rozpoznávání hlasu a kompletnímu napojení na mobilní, případně Apple Watch aplikaci, se kterou můžete zařízení vzdáleně ovládat.

1AngeePromoPhone
Angee

Kromě sledování a upozornění na pohyb nevyžádané osoby ve vašem objektu, by Angee mělo zvládat například také sledování teploty, vlhkosti vzduchu, nahrávání videí nebo streamování. Využít se tak dá i v případě rodičů, kteří chtějí mít přehled o tom, co dělají jejich děti, vhod ale přijde i lidem, kteří například pronajímají své byty na populárním portálu Airbnb.

Kanceláře v San Franciscu

Za projektem vystupujícím pod americkou firmou Angee Inc. stojí jeho tvůrce Tomáš Turek (hlavní foto) společně s vývojářským studiem Cleevio, kteří na jeho vývoji pracují už přes 18 měsíců. Ačkoliv je Angee vyvíjeno momentálně v Praze, podle zakladatele Cleevia, Lukáše Stibora, je projekt nyní ve fázi otevírání kanceláří a nabírání zaměstnanců v San Franciscu, kde to bude mít přeci jen blíže k samotným investorům a koncovým zákazníkům.

Miliony na Kickstarteru

Angee je nyní ve fázi hotového prototypu, a proto už během dnešního dne zamíří na crowdfundingový portál Kickstarter, kde by tvůrci rádi získali alespoň 250 tisíc dolarů, v přepočtu tedy cca 6 milionů korun, které by měly pomoct s rozjetím samotné výroby a uvedení zařízení do prodeje.

Koncová cena samotného balení, které bude obsahovat přístroj s jedním senzorem, by se jinak měla ve finále pohybovat okolo 399 dolarů. Na Kickstarteru ale bude možné Angee předobjednat za 279 dolarů.

Kampaň můžete podpořit ZDE.

AngeeInterior

ip6MotionDetected
Aplikace
SensorInterior
Senzor
AWhomescreen
Apple Watch aplikace

utroby

Diskuze (0)

Novinka

Anonym