Český startup Avocode chtělo koupit Adobe!

Michal PtáčekMichal Ptáček

Avocode-1
0Zobrazit komentáře

Už je tomu několik měsíců, co byl do světa oficiálně vypuštěn nástroj Avocode, který značně zjednodušuje život kóderům webových stránek tím, že dokáže výtvory z Photoshopu a ostatních grafických nástrojů automaticky převádět do HTML a CSS.

Už na začátku bylo v podstatě jasné, že Avocode, za kterým stojí velmi talentovaný český vývojářský tým Source, čeká zajímavá budoucnost. Ostatně betaverze produktu na podzim loňského roku dokázala během jednoho týdne vydělat na předobjednávkách cca 1 milion Kč.

apiary-prague-office-h

Přečtěte si takéČeský startup Apiary získává investici přesahující 166 milionů KčČeský startup Apiary získává investici přesahující 166 milionů Kč

Nyní to vypadá, že se Avocode připravují na další významný krok. Magazín E15 totiž jako první informoval, že tento startup aktuálně jedná o seed investici od několika investičních fondů, která by se mohla pohybovat okolo 1 milionu dolarů (24 milionů Kč). Jedním z investorů by měli být i čeští Credo Ventures, kteří se nedávno například podíleli na 6,8 milionové investici v dolarech do další ambiciózní české firmy: Apiary.

E15 také dále informuje, že o Avocode, které aktuálně eviduje okolo 1 500 platících zákazníků (například Seznam, NHL nebo Wal-Mart) a funguje na bázi cloudového modelu prodeje, se nedávno velmi zajímal americký gigant Adobe. Avocode však podle šéfa celého projektu Petra Brzka akviziční nabídku odmítli.

avocode-1

Diskuze (0)

Novinka

Anonym