České Credo Ventures investovalo desítky milionů do slovenského startupu

Screen Shot 2015-09-17 at 00.58.16
0Zobrazit komentáře

České investiční skupině Credo Ventures, vzniklé v Praze před 6 lety a složené ze čtyř partnerů, se podařilo stát se součástí jedné z největších seed investic do slovenských startupů v historii. Konkrétně šlo o investiční kolo, ve kterém se nainvestovalo 2,1 milionu eur, přibližně 56,8 milionů korun, do bratislavského projektu Photoneo.

Ten se zaměřuje na inovativní snímání objektů ve 3D pomocí speciální kamery, která zvládá až 60 snímků za sekundu. Využití technologie nachází především v automatizované produkci na výrobních linkách a u robotů.

sf

Přečtěte si takéBývalý lobbista ČEZu se chystá investovat miliony dolarů do startupů v Silicon ValleyBývalý lobbista ČEZu se chystá investovat miliony dolarů do startupů v Silicon Valley

Credo Ventures pro investici využili svůj druhý fond, do kterého se jim podařilo přinést více než 34 milionů eur. Kromě nich se do investičního kola zapojila i česká společnost RSJ, obchodující na burze pomocí speciálního automatizovaného algoritmu, Miroslav Trnka, zakladatel ESETu nebo Eduard Kučera a Pavel Baudiš, zakladatelé populárního Avastu.

Jan Žižka, CEO Photoneo pak dodává:

„Novonadobudnutý kapitál našej spoločnosti umožní dokončiť CMOS obrazový senzor, vďaka ktorému bude naša kamera pracovať v plnom rozlíšení a väčšou rýchlosťou. Navyše, plánujeme posilniť náš tím na strane vývoja technológií aj predaja, v snahe adaptovať sa na rozsiahle spektrum možného využitia nášho produktu.”

Foto: Photoneo

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym