V Británii začínají testovat revoluční silnice, které během jízdy dobíjejí elektromobily

Pavel HoralíkPavel Horalík

DSC_4492
0Zobrazit komentáře

Kapacity a možnosti současných baterií v elektických automobilech zatím nejsou nijak závratné a dojezd je stále omezený. Na britských ostrovech však vymýšlejí ambiciózní plán, který by tuto situaci mohl velmi zásadně změnit.

Už koncem tohoto roku spustí anglické dálnice testovací zkoušky speciálních drah umožňující dobíjet elektromobily za jejich jízdy. V průběhu testování budou vozidla vybavena bezdrátovou technologií a zařízením, které bude indukovat dobíjecí proud generovaný kabely pod silnicí a přeměňovat ho na elektřinu.

Screen Shot 2015-07-28 at 02.25.17

Přečtěte si takéVybrali jsme 4 nejlepší online hry, které vás jednoduše naučí programovatVybrali jsme 4 nejlepší online hry, které vás jednoduše naučí programovat

Samostatný projekt poběží po dobu 18 měsíců a uskuteční se na neveřejných silnicích. Vláda přesto již schválila finanční prostředky na příštích 5 let v celkové výši 500 milionů liber a chce, aby se Británie stala velmocí v této technologii a ve velkém umožnila používání nízkoemisních dopravních prostředků.

Sami jsme velmi zvědaví, jak se tento pokus povede, protože neustálé vylepšování baterií a jejich vlastností je aktuálně velkou výzvou všech hráčů na trhu s elektromobily.

uk-charging-lane

foto: Liftago

foto 2: HIGHWAYS ENGLAND

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym