Tahle revoluční kamerka umí sama editovat natočené video a šetří hodiny času

Screen Shot 2015-08-07 at 00.34.50
0Zobrazit komentáře

Po revoluci v kompaktních kamerách, schopných zaznamenat full HD záznam bez výrazného šumu, třepotu a v takřka jakýchkoliv podmínkách, s kterým přišlo nejen GoPro, se každý rok na trh dostane nespočet novinek, které se snaží některé funkce inovovat. Jako třeba chystaná kamerka Graava, která umí sama automaticky editovat natočené video.

Cílem tvůrců je eliminovat čas, který uživatelé stráví při editaci videa. Proto vytvořili speciální algoritmus, který podle klíčových prvků v obraze detekuje objekty, kterým by jinak uživatel přidával na pozornosti, a podle toho video upravuje.

swarm_bg1000

Přečtěte si takéTenhle geniální Lego vynálezce sestavil robota, kterého dokáže ovládat vlastním tělemTenhle geniální Lego vynálezce sestavil robota, kterého dokáže ovládat vlastním tělem

Kamera by měla být k dispozici začátkem příštího roku, s tím, že si jí lze nyní předobjednat za 249 dolarů, plus 30 dolarů poštovného do České republiky, v přepočtu tedy kolem 6900 Kč. Kamera je pochopitelně propojená s vlastní mobilní aplikací, kde jdou videa prohlížet a dodatečně editovat.

graavas_face

Výhodou kamery je kromě akčních záběrů i monitorovací funkce. Po položení na stůl a připojení k napájení se jednoduše přepne do jiného módu a na dálku je možné sledovat záznam. Další funkcí je měření tepu pomocí speciálního senzoru, pro přesné měření je ale lepší propojit kameru s Apple Watch nebo Android Wear.

Odolná je pouze do zhruba 1 metru na 30 minut, takže jí nevadí běžný déšť nebo nechtěný pád do vody. Natočit s ní lze video až ve 4K rozlišení při maximu 60 fps.

Foto: Graava

Diskuze (0)

Novinka

Anonym