Tahle jednoduchá aplikace automaticky převede kód z Objective-C do stále populárnějšího Swift

Michal PtáčekMichal Ptáček

apple
0Zobrazit komentáře

S příchodem nového programovacího jazyku Swift od Applu, který umožňuje jednoduchým způsobem vytvářet nativní aplikace pro platformu iOS, se mnoho iOS vývojářů rozhodlo ho začít používat na úkor občas možné zbytečně složitého a zastaralého Objective-C.

Problém však nastal v případě, kdy měl vývojář svůj projekt rozdělaný právě v Objective-C a přál si ho převést do modernější Swiftu, případně Swift ještě neovládal natolik, aby v něm byl schopen vytvořit provozuschopné aplikace.

instagram

Přečtěte si takéJak vznikl a následně uspěl Instagram, jehož hodnota se dnes odhaduje na 35 miliard dolarů?Jak vznikl a následně uspěl Instagram, jehož hodnota se dnes odhaduje na 35 miliard dolarů?

S tím by nyní mohl pomoct jednoduchý program ObjectiveC2Swift, který před pár dny zabodoval na portálu ProductHunt a který je schopen naprosto automaticky převést Objective-C kód právě do syntaxe Swift.

Projekt je zatím v betaverzi, avšak podle autorů plně funkční. Navíc by ho neměl rozhodit ani neustálý vývoj Swiftu, lehce pozměnujíci syntaxi, jelikož autoři projekt neustále updatují. Brzy by pak měla být k dispozici i funkce, která naopak zvládne převádět zpětně Swift kód do syntaxe Objective-C.

swift

Diskuze (0)

Novinka

Anonym