Končí další nadějný startup, který od investorů za pouhý rok získal přes 63 milionů Kč

Michal PtáčekMichal Ptáček

zen99
0Zobrazit komentáře

Je tomu zhruba měsíc, co jsme vás informovali o tom, že populární uklízecí startup Homejoy, který inspiroval k tvorbě i české projekty LidskaSila.cz a Vykonam.cz, propálil za zhruba 5 let své existence 40 milionů dolarů od investorů a velmi nečekaně končí.

Nyní na jeho osud navazuje další tématicky příbuzný projekt s názvem Zen99, který nabízel freelancerům, lidem nabízejícím úklid, vývojářům, fotografům, řidičům Uberu, a dalším „on-demand“ pracovníkům jednoduché nástroje k snadnému přiznání příjmů (formulář 1099).

aaron_and_adora

Přečtěte si takéPopulární uklízecí startup propálil 40 milionů dolarů a končí!Populární uklízecí startup propálil 40 milionů dolarů a končí!

Tvůrci totiž právě oznámili, že k 25. srpnu tohoto měsíce jejich projekt skončí. Ten mimo jiné za pouhý rok existence od investorů, mezi které patřila například i světová jednička na trhu startupových akcelerátorů: Y-Combinator, dokázal získat 2,6 milionu dolarů (zhruba 63 milionů Kč).

Oficiální důvod ukončení provozu není znám, ovšem dá se tak jako v ostatních případech předpokládat, že projekt nebyl zkrátka dlouhodobě finančně udržitelný. Tvůrci každopádně ujištují, že veškerý finanční zůstatek bude vrácen zpět investorům a data uživatelů postupně smazána, tj. neprodána třetím stranám.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym