Jedna z největších internetových seznamek v problémech. Data uživatelů unikla na internet

landing_hero_bg.2463b47a
0Zobrazit komentáře

Nedávno jsme informovali o tom, že skupina hackerů vyhrožuje jedné z největších internetových seznamek Ashley Madison zveřejněním všech privátních informací jejich uživatelů, pokud vedení seznamku s navazujícími projekty zcela neuzavře. Před několika dny, tedy přesně jak hackeři oznámili, se dostala data na internet.

Balík obsahuje kompletní adresy, telefonní čísla, e-mailové adresy více než 33 milionů uživatelů, 9,6 milionů zadokumentovaných transakcí nebo privátní dokumenty včetně Paypal účtů, informoval Hydraze. Hackerům se podařilo najít 11. července tohoto roku slabinu v zabezpečení seznamky a kompletní balíček nyní šíří prostřednictvím anonymní sítě Tor.

Screen Shot 2015-07-21 at 11.47.42

Přečtěte si takéNejvětší anonymní seznamka čelí útoku a ohrožení dat 37 milionů uživatelůNejvětší anonymní seznamka čelí útoku a ohrožení dat 37 milionů uživatelů

I přesto, že se nepodařilo získat hesla uživatelů, doporučujeme změnu, pokud jste účet registrovali před tímto datem. Ashley Madison není jinak klasickou seznamkou, protože se zaměřuje na volné vztahy nebo přímou nevěru zadaných partnerů – což ostatně morálně vadilo i hackerům. Jedinou příjemnou oficiální zprávou je, že žádné detaily o kreditních kartách neunikly.

Důležité je upozornit i na fakt, že ne všechny e-mailové adresy, které byly v systému, jsou opravdu součástí seznamky, protože Ashley Madison nikdy nezasílala konfirmační e-maily pro verifikaci adresy. Kromě dat uživatelů unikly i zprávy o tom, že v minulém roce seznamka nabízela za 19 dolarů plné odstranění profilu z databáze, narozdíl od klasické deaktivace a ponechání si soukromých dat po dobu několika let.

Screen Shot 2015-07-21 at 11.47.42

Homepage seznamky

Vygenerovala tak během roku 2014 bezmála 1,7 milionů dolarů, v přepočtu asi 41 milionů korun. Nyní si takto lze odstranit profil zdarma. Mezi jisté konkurenty dnešní doby patří bezesporu startup Badoo s 200 miliony uživateli nebo americký Tinder, který zažívá boom mezi mobilním seznamováním i v České republice.

Foto: Ashley Madison

Diskuze (0)

Novinka

Anonym