E-commerce Holding investiční skupiny Rockaway vstoupil do eshopu CZC.cz

Michal PtáčekMichal Ptáček

Jakub Havrlant – Praha – 17.6.2014
0Zobrazit komentáře

Zhruba před 2 měsíci jsme vás informovali, že česká investiční skupina Rockaway, respektive její E-commerce Holding, jehož partnery je i dvojice miliardářů Daniel Křetínský a Patrik Tkáč, si brousí zuby na eshop CZC.cz, tedy českou dvojku na trhu s elektronikou, která loni dosáhla na tržby ve výši 2,414 miliardy Kč.

Transakce, respektive investiční vstup E-commerce Holdingu do CZC.cz, který měl získat podíl ve výši 35%, se nyní opravdu oficiálně potvrzuje, což znamená, že portfolio E-commerce Holdingu se po eshopech Krasa.cz, Parfemy.cz, BigBrands, Snowboards.cz nebo ProDěti.cz, rozšiřuje o dalšího významného hráče v oboru.

ph

Přečtěte si takéRockaway investuje do českého startupu ProductBoardRockaway investuje do českého startupu ProductBoard

“E-commerce Holding má za sebou první rok fungování, během kterého se dostal z nuly na 4 miliardy: „Byl to intenzivní rok, který nás stál spoustu sil. Dostavily se ale i výsledky, u klíčových parametrů jako tržby nebo návštěvnost jsme vyrostli o 30 %.  Během úvodního roku ECH do svého portfolia integroval 17 e-shopů včetně CZC.cz: “Dlouhodobě směřujeme k tomu, vytvořit pro zákazníky takovou síť e-shopů, ve které si vybere každý. Elektronika jako historicky silná a oblíbená vertikála, proto nemohla chybět,” říká Jan Jírovec, CEO E-commerce Holding.

Majitel CZC.cz, Josef Matějka k tomu dodává…

„Vstup strategického investora vnímám jako posun dopředu, jak pro firmu, tak pro mě osobně. E-commerce Holding je jako jeden z mála partnerů schopen podpořit naši pozici specialisty a akcelerovat realizaci plánů na další rozvoj CZC.cz včetně zahraniční expanze,”

Cena transakce jinak zatím odhalena nebyla.

czc

Diskuze (0)

Novinka

Anonym