Do těchto pěti startupů dal ředitel poradenské společnosti Partners přes 100 milionů korun

Jiří VicherekJiří Vicherek

borkovec
0Zobrazit komentáře

Petra Borkovce začaly zajímat startupy a několik jich teď pomáhá rozjet. Generální ředitel a předseda představenstva finančně poradenské společnosti Partners, jednoho z největších hráčů na trhu s finančními produkty, celkově investoval do pěti projektů více než 100 milionů z vlastních zdrojů.

Jeho první investice byla do gamingu, z jednorázové podpory tvůrců hry Brány Skeldalu na portálu Startovač vznikla dlouhodobá spolupráce. Sám jako dítě u snad nejznámější české RPG hry strávil hodiny a hraní se věnuje ve volném čase dodnes, už se svými dětmi. Proto se stal investorem v Napoleon Games a legendární česká RPG díky tomu získala mobilní verzi a nyní čeká na své třetí pokračování.

apiary-prague-office-h

Přečtěte si takéČeský startup Apiary získává investici přesahující 166 milionů KčČeský startup Apiary získává investici přesahující 166 milionů Kč

dungeons05-2

Borkovcovo nadšení je zároveň asi tím jediným, co spojuje 5 startupů ve skupině Brno Investment Group (BIG), kterou na zprostředkování a podporu svých investic založil.

“Kdo mě zná, tak ví, jak se dokážu zapálit pro skvělý projekt, všechny bych je chtěl hned realizovat. Nakonec ale vybírám podle lidí, kteří stojí v jejich čele, a také dle oblastí, které jsou mou srdeční záležitostí. Tedy dobré jídlo, cestování, počítačové hry…“

Největší BIG startup není technologický, ale jde o řetězec prodejen a bister s poctivými potravinami a pokrmy My FOOD Market. Konkurent obchodů jako Grunt a Sklizeno spolkl největší část peněz – má vlastní kuchyně, pekárnu, výrobnu těstovin, cukrářskou výrobu i řeznictví a zrárnu masa.

Screen Shot 2015-08-26 at 15.58.27

Asi nejzajímavějším Borkovcovým venture je online cestovatelský projekt Travelove, který už expanduje i do Velké Británie. Propojuje cestovatelské nadšence a místní, kteří zajišťují kompletní program na míru v dané lokalitě, a turistu vezmou třeba i na večeři k sobě domů. K tomu dostává každý klient svého offline tištěného průvodce, kde je úplně vše: přesné adresy a mapky, tipy, itinerář, kontakty, lístky na atrakce. Cílovkou jsou ti, co nenávidí plánované zájezdy a chtějí autentický zážitek, ale už vyrostli ze spaní na zemi.

Poslední dva projekty jsou hardwarové: PanConnect vyrábí boxy do kancelářských stolů a PanLiving jde podobnou cestou jako Google s termostaty Nest – vyvíjí chytré ovládání pro celý dům.

U pěti projektů Borkovec ale nekončí, další tři jsou prý ve fázi vývoje. Zároveň Borkovec vystoupí jako speaker na říjnovém Startup Summitu. Vypadá to, že je na startupové scéně nový hráč.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym