Desítky tisíc uživatelů pirátské aplikace na streaming filmů mohou být v ohrožení

popcorn
0Zobrazit komentáře

Je to již 18 měsíců, co se světu poprvé představila pirátská aplikace na streaming filmů a seriálů Popcorn Time, která od svého založení bojuje s mnoha organizacemi a Hollywoodem ve sporech o porušení autorských práv. Tvůrci před 4 měsíci ošetřili celý projekt tak, že už nemůže být jen tak smazán, ani právně postihnut, tedy alespoň ne na stranu zakladatelů.

Problémem jsou ale uživatelé, kteří v rámci stahování obsahu i sdílejí, jako na klasických torrent serverech, a to už nelegální je. Z milionů pravidelných uživatelů je nyní ohroženo 75 tisíc Norů, jejichž IP adresy jsou průběžně legálně shromažďovány norskou pobočkou Rights Alliance. Ta vydala prohlášení, ve kterém tvrdí, že na podzim čeká uživatele ve schránce příjemné překvapení.

popcorn

Přečtěte si takéNelegální přehrávač filmů Popcorn Time po 2 měsících dosahuje na miliony staženíNelegální přehrávač filmů Popcorn Time po 2 měsících dosahuje na miliony stažení

Výhrůžky jsou ale pravděpodobně spíše výchovného rázu, protože zákon říká, že bez žaloby není možné na základě IP adresy zjistit reálnou identitu „piráta“, kterou většinou poskytne internetový provider. Stejně tak může být problém v dynamických (měnících) se IP adresách a využití VPN, které pravou IP adresu umí skvěle maskovat, informuje TorrentFreak.

Takže to vypadá, že si fanoušci Popcorn Time udělají z organizace jen dobrý den, tvůrci se svezou na nynější vlně popularity a reklamy zdarma a celá kauza brzy vyšumí. Alespoň do doby, než se znovu změní norská legislativa.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym