Česká online směnárna za půl roku vytvořila obrat blížící se 700 milionům korun

Screen Shot 2015-08-27 at 11.25.17
0Zobrazit komentáře

Směna peněz není jednoduchá, vedle nespočtu možností mimo internet existuje v ČR jen pár opravdu funkčních online směnárem. A jednou z nich je projekt Valutomat, za kterým stojí polská společnost Currency One, provozující i Walutomat.pl, který obsluhuje bezmála 160 tisíc registrovaných zákazníků – ti v 5 milionech transakcích směnili již přes 5 miliard eur a na výhodnějším kurzu ušetřili 175 milionů eur.

Česká verze Valutomatu vznikla v lednu tohoto roku a za pouhý půlrok si dokázala získat 3000 aktivních uživatelů a směnit valuty za 650 milionů korun. Služba momentálně funguje bez jakéhokoliv poplatku a na jedné směně dokáže ušetřit stovky až tisíce korun, díky tomu, že si uživatelé peníze vyměnují mezi sebou. Na příkladu výměny 5000 USD ve Fio Bance vs. Valutomatu lze aktuálně ušetřit 2598 Kč. Takže se můžeme nechat překvapit, jak částkou zahýbe chystané zavedení poplatku.

valutomat

Přečtěte si takéValutomat.cz za 4 měsíce provozu zprostředkoval směny za 220 milionů korunValutomat.cz za 4 měsíce provozu zprostředkoval směny za 220 milionů korun

Marketingový ředitel českého Valutomatu, Edgar Fusko, dodává:

“Jsme velice rádi, že na relativně konzervativním českém trhu si k nám našli cestu lidé i firmy tak rychle. Ukázalo se, že nejlépe za sebe hovoří Valutomat prostřednictvím přímých zkušeností našich uživatelů. Rychlost převodů a dlouhodobě výhodnější kurzy než ve směnárnách nebo bankách k nám přivádějí stále více subjektů, které Valutomat využívají pravidelně.

Podpora zahraniční centrály nám zatím umožňuje poskytovat služby v České republice zcela bez poplatků za směnu. To bohužel nebude možné stále a teď je tedy nejlepší doba k využití našich služeb. Právě zkušenosti z českého trhu nám pomohly při přípravě významného rozšíření služeb, které budeme našim uživatelům brzy moci představit.”

Diskuze (0)

Novinka

Anonym