Češi vyvinuli největší bezpilotní letoun ve střední a východní Evropě

Michal PtáčekMichal Ptáček

Primoco UAV 2
0Zobrazit komentáře

Primoco UAV je novým projektem stejnojmenné české společnosti, která si dala za cíl vyvinout největší bezpilotní letoun pro komerční lety ve střední a východní Evropě. A zatím se je rozhodně na co dívat!

Flydeo Y6

Přečtěte si takéČeský startup Flydeo se chystá ovládnout trh s létajícími dronyČeský startup Flydeo se chystá ovládnout trh s létajícími drony

Letoun, který je ovládaný na dálku, a který je zároveň schopný létat samostatně na základě naprogramovaných letových plánů, tak pracuje s technologiemi pro různá odvětví průmyslu, zemědělství, zdravotnictví či energetik a podle zakladatele projektu Ladislava Semetkovského má ambice stát se součástí řešení pro monitoring, výzkum a záznam informací z jakéhokoliv terénu včetně nedostupných a člověku nebezpečných oblastí, kam můžeme zařadit například místa zamořené radiací nebo požárem.

Možnosti jeho využití jsou pak v tomto případě spojeny zejména s dodatečným zařízením, které je letoun schopen nést a během letu využívat.

Maximální dolet Primoco UAV se jinak pohybuje okolo 400 km, s tím, že cestovní rychlost mezi 50 až 150 km/hod umožňuje držet provozní náklady na velmi nízké úrovni, pohybující se okolo 100 EUR za letovou hodinu.

Letoun, pro jehož užívání je nutné absolovat trénink dle úřadu pro civilní letectví, bude v prodeji od října 2015 a už nyní podle tvůrců vzbuzuje zájem u prvních zákazníků z Ruska, Afriky a Blízkého východu.

Primoco UAV 1

Primoco UAV 4

Primoco UAV 2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym