Airbnb kupuje svojí konkurenci a nehodlá s ní hrát fér. Všechny propouští

Symbol
0Zobrazit komentáře

Často se objevují zajímavé akvizice, ve kterých jde o celý startup nebo firmu, o talentovaný tým nebo technologie. A někdy se stane, že skoro žádná z jmenovaných věcí není podstatná a akvizice probíhá především proto, aby se kupec zbavil konkurence a přetáhl zákazníky nebo zakladatele.

To je i případ Airbnb, které za neznámou částku koupilo startup na pronájem domů RentMethod, který založila dvojice Greg Sirotek a Willem Bult. Posledním dnem v srpnu by měla být veškerá aktivita startupu ukončena a všichni stávající zaměstnanci propuštěni. Jediné, co putuje do Airbnb jsou dva původní zakladatelé.

Screen Shot 2015-07-28 at 18.46.32

Přečtěte si takéStartup, který zprostředkovává digitální platby získává novou investici a valuaci 5 miliard dolarů!Startup, který zprostředkovává digitální platby získává novou investici a valuaci 5 miliard dolarů!

RentMethod vzniklo v roce 2012, prošlo akcelerátorem a nabízelo služby zaměřené na pronájem domů – plánování prohlídek, správu nájemníků a zaplacených nájmů nebo služby realitních agentů. Žádná z těchto technologií se do Airbnb ale nechystá, informuje VentureBeat.

Screen Shot 2015-08-13 at 11.47.56

Zpráva, která je k dispozici na webu RentMethod

Foto: Airbnb

 

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym