Z největšího projektu českých STRV je nyní samostatná firma

Jiří VicherekJiří Vicherek

Lavendr-01-1
0Zobrazit komentáře

Přestože je většina práce STRV agenturního typu, najde se v pražském vývoji čas i na vlastní projekty. Jedním z nich je i gay seznamka Lavendr – té se vede globálně natolik dobře, že už si nezaslouží být jen jedním z projektů, ale samostatnou firmou. Z STRV proto odchází CTO Martin Šťáva, aby nově založený startup vedl.

Lavendr je klasická dating aplikace, principem shodná s Tinderem, zaměřená však čistě na cílovou skupinu gayů. STRV v ní využili zkušenosti z jejich prvního velkého projektu The Game, dating aplikace, díky které se vlastně do Ameriky skrze Czech Accelerator dostali a kterou loni úspěšně prodali Spark Networks.

Cílová skupina gayů je v požadavcích po aplikaci mnohem homogenější, méně segmentovaná. Proto se pro ní lépe určují priority vývoje a plán funkcí. Narozdíl od Tinderu umí tak Lavendr například sdílet aktuální polohu na jedno kliknutí nebo sdílet soukromé fotografie.

Hlavním konkurentem Lavendru a zároveň jedničkou na trhu je známý Grindr, na číslo 2 mezi gay aplikacemi se Lavendr dostal brutálním fokusem na SEO v rámci App Storu. Na slova „gay“ nebo „gay app“ je totiž aplikace první v USA a UK, to je výsledkem tvrdé práce na optimalizaci zalistování a také budování vztahů STRV se zástupci Applu.

Lavendr-02-1

Aktuální statistiky

Současné statistiky ukazují 2 tisíce stažení denně, přes 100 tisíc aktivních uživatelů měsíčně a zisk asi 5 tisíc dolarů měsíčně skrze prémiové uživatele. Velký podíl na tomto výsledku má propojení aplikace se sociálními sítěmi, aspektu, který chce STRV, tedy nyní už Lavendr, dále rozvíjet. Cíl má Martin Šťáva jasný:

Chceme, aby byl Lavendr vedoucí gay dating aplikací na globálním trhu. Máme celkem realistický cíl – z dnešních 100 tisíc aktivních uživatelů měsíčně vyrůst příští rok nad 1 milion.

A jak toho chtějí dosáhnout? Oficiálně nyní firma míří na evropské trhy, zejména Velkou Británii, Španělsko, Francii a možná překvapivě Rusko. Podle vyjádření David Semeráda ale mají v Americe velká želízka v ohni, v podobě předjednaných spoluprací se známými gay celebritami – na odhalení, které nám známé tváře to budou, si však budeme muset počkat.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

STRV

STRV je česká technologická společnost zaměřující se na vývoj softwarových…

Klíčoví lidé

lubo-smid3

Lubo Smid

CEO