V roce 2008 jste mohli za pouhých 150 tisíc dolarů koupit 10 procent miliardového Airbnb

Michal PtáčekMichal Ptáček

founders_airbnb_1
0Zobrazit komentáře

Portál Airbnb, dnes patří jednoznačně k nejvýraznějším a také nejhodnotnějším technologickým firmám na světě. Ostatně v žebříčku startupů s milardovou valuací v dolarech, který sestavil Wall Street Journal, mu s celkovou hodnotou 25,5 miliardy dolarů patří třetí příčka, hned za prvním Xiaomi a druhým Uberem.

Začátky firmy ale rozhodně nebyly tak růžové, což jsme si už poměrně detailně popsali v jednom z předchozích článků, zabývajícím se vznikem Airbnb.

2

Přečtěte si takéJak začalo a následně uspělo Airbnb, jehož hodnota se dnes odhaduje na 10 miliard dolarů?Jak začalo a následně uspělo Airbnb, jehož hodnota se dnes odhaduje na 10 miliard dolarů?

Na tento příběh nyní navázal i zakladatel a CEO služby, Brian Chesky, který ve svém nejnovějším blogpostu prozradil, že v roce 2008 představil Airbnb 7 investorům ve snaze získat investici ve výši 150 tisíc dolarů, při valuaci 1,5 milionů dolarů.

Jinými slovy, oslovení investoři mohli za 150 tisíc investovaných dolarů (zhruba 3,7 milionu Kč) získat 10% firmy, jejíž hodnota se dnes pohybuje okolo 25,5 miliard dolarů. 5 z nich však emailem odmítlo, další 2 se neozvali vůbec.

Poučení od Briana Cheskyho na závěr?: “Next time you have an idea and it gets rejected, I want you to think of these emails”

A teď už k samotným emailům:

investori

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym