Celosvětově úspěšný projekt Prizeo, který spoluzaložil dnes 26letý Slovák Andrej Pancik prodán!

prizeo
0Zobrazit komentáře

Málo startupům se podařilo prorazit až za americkou hranici a dostat se do prestižních akcelerátorů jako 500 Startups nebo Y Combinator, ale přece jen se to před několika lety povedlo částečně slovenskému projektu Prizeo. Ten se po nedávné akvizici dostal do rukou mediálního magnáta Todda Wagnera, který provozuje server Chideo a založil Broadcast.com, který následně koupilo Yahoo za 5,7 miliard dolarů.

Prizeo je u nás trochu neznámý charitativní server, který funguje na bázi kampaní, do kterých jsou zapojeny známé celebrity, nabízející za podporu kampaně patřičné odměny. Vše vzniklo v roce 2011, kdy se o založení zasloužili Bryan Baum, Leo Seigal a Andrej Pancik (26 let – na foto uprostřed), původem slovenský developer a podnikatel, momentálně žijící v Kalifornii. Boom propukl před 2 lety.

3D_8

Přečtěte si takéČeský startup 3DSimo vybral na Kickstarteru za 2 dny 500 tisíc KčČeský startup 3DSimo vybral na Kickstarteru za 2 dny 500 tisíc Kč

Od investorů už se Prizeo podařilo získat přes 2,5 milionu dolarů, v kampaních vybrat více než 7,5 milionů dolarů a zapojit takové celebrity, jako Samuel L. Jackson, Justin Timberlake, Paul McCartney nebo U2.

Screen Shot 2015-07-02 at 16.39.47

Náhled aktuální kampaně na Prizeo

Prizeo by mělo zůstat po akvizici v nezměněné formě a integrovat se částečně do Toddova projektu Chideo, který je zaměřením úzce spjatý. Cena transakce je neznámá, ale podle našeho odhadu se bude pohybovat v nižších desítkách milionů dolarů.

Andrej se po ukončení akvitity v Prizeo věnuje svým dalším projektům, mimo jiné Represent.com, který nabízí uživatelsky tvořená originální trička v prodejních kampaních a po dosažení minimální hranice nákupů je teprve začne tisknout.

prz

Foto: Placeit

Diskuze (0)

Novinka

Anonym