Tržby českých eshopů se za poslední čtvrtletí opět zvýšily. Podíl mobilních zařízení stoupá

shopping
0Zobrazit komentáře

Českým eshopům se ve druhém čtvrtletí tohoto roku opět velmi dařilo. Podařilo se překonat podíl objednávek z tabletů, mobilními zařízeními a celkové tržby na českém trhu poposkočily o 20% nahoru. I na tom mají mobilní zařízení zásadní podíl, protože si na ně zákazníci začínají zvykat a vyžadují mobilní verze webů, případně nativní aplikace.

Růst navazuje na minulé čtvrtletí, v kterém se povedlo trhu vyrůst o 23%. Což je výrazně rychlejší tempo, než jsme mohli vidět v roce minulém. Nejprodávanějším sortimentem na internetu je stále dětské zboží, potřeby pro domácnost a elektronika.

strupl

Přečtěte si takéDo české investiční skupiny Miton se připojil 29letý spoluzakladatel BonamiDo české investiční skupiny Miton se připojil 29letý spoluzakladatel Bonami

U 70 sledovaných e-shopů agenturou ACOMWARE byl zaznamenán 44% meziroční nárůst příjmů z mobilních zařízení, přestože stále tvoří celkově „pouze“ 5,8% trhu. Stolní počítače a notebooky pořád jasně vedou a nepředpokládá se, že by se trend během několika příštích let otočil.

Trend ukazuje na směr, kdy z mobilu dělají zákazníci spíše cílenější nákupy a čas od času prokliknou reklamu. Kdežto na desktopech se snaží vybírat více do detailu a porovnávat ceny. Ideálním příkladem je pro toto chování tuzemská Alza.cz nebo Mall.cz.

Foto: Maria Elena / Flickr

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym