Streamovací služba Netflix vyrostla na burze o 18% a je hodnotnější než Uber!

netflixtop
0Zobrazit komentáře

Americká služba na streaming filmů, Netflix, oznámila výsledky za druhý kvartál tohoto roku, které překonaly veškerá očekávání. To jí na burze vystřelilo během několika hodin po oznámení o takřka 18% nahoru a včerejší den díky tomu ukončila s valuací přesahující 50 miliard dolarů, což je podobně číslo, jaké má Uber nebo Xiaomi. Jen s tím rozdílem, že Uber nikdy finanční výsledky nezveřejnil.

Za druhý kvartál totiž Netflix získal 3,3 milionů nových předplatitelů, kteří pomohli vytvořit obrat 1,64 miliard dolarů. Celkově už tak Netflix operuje s 65 miliony platících předplatitelů, konkrétně 43 miliony na americkém a 23 miliony na mezinárodním trhu. O neuvěřitelné trakci svědčí fakt, že za stejné období v minulém roce Netflix rostl polovičně.

popcorn

Přečtěte si takéJednoduchá pirátská aplikace roste rychleji než Netflix a útočí na HollywoodJednoduchá pirátská aplikace roste rychleji než Netflix a útočí na Hollywood

Díky oznámení takového růstu vyrostla cena na jednu akcii ze zhruba 98 dolarů na neuvěřitelných 116,60 dolarů. Během 2 dní tak Netflix vyrostl o takřka 18%, což je pro nejednoho investora pohádkové zhodnocení.

Screen Shot 2015-07-17 at 01.46.42

Zdroj: Yahoo Finance

I tak je ale Netflix díky konzistentnímu a rapidnímu růstu  stále v mínusu. V prvním kvartále tohoto roku zaznamenal negativní cashflow ve výši 168 milionů a druhé čtvrtletí 229 milionů dolarů. Celkový „dluh“ tak činí bezmála 2,4 miliardy dolarů. Což vyvažuje fakt, že má firma stále na účtě kolem 2,8 miliard.

Netflix by rád pokračoval v rychlém získávání nových zákazníků, jak na domácím poli, tak v zahraničí. Součástí plánů na tento a příští rok je také postupné rozšiřování služeb do menších evropských regionů, mezi kterými by se měla objevit i Česká republika.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym