Podívejte se na 5 investorů, kteří překvapivě bohatnou díky investici do Uberu

Michal PtáčekMichal Ptáček

527637163_5b11956226_b
0Zobrazit komentáře

Americká taxi platforma Uber, které v současnosti s valuací 41.2 miliardy dolarů patří druhé místo v žebříčku nejhodnotnějších startupů světa, nevydělala velké finanční jmění pouze zakladatelům, ale samozřejmě i spoustě investorů, kteří do ni zejména v začátcích investovali vlastní peníze a nyní postupně sklízejí ovoce. Tohle je pětice těch nejzajímavějších:

3D_8

Přečtěte si takéČeský startup 3DSimo vybral na Kickstarteru za 2 dny 500 tisíc KčČeský startup 3DSimo vybral na Kickstarteru za 2 dny 500 tisíc Kč

1. Britney Spears – Jedním z investorů Uberu je podle všeho například i americká zpěvačka Britney Spears, která do Uberu investovala prostřednictvím fondu Bechtel Ventures, specializujícím se právě na propojení „Hollywoodu se Silicon Valley“.

uber-h

2. bývalý manažer zpěvačky Lady Gaga, Troy Carter – Carter celkem investoval do zhruba 50 startupů. Mimo jiné také tak trochu paradoxně i do služby Lyft, která patří mezi největší konkurenty Uberu.

3. spoluzakladatel Napsteru, Shawn Fanning – v roce 1999 založil společně se spoluzakladatelem Facebooku Seanem Parkerem revoluční hudební službu Napster. Nyní je i jedním z investorů Uberu.

800px-ShawnFanningJI3

4. CEO a zakladatel platformy Eventbrite, Kevin Hartz – Mezi jeho další investice patří například Airbnb nebo Pinterest.

5. zakladatel portálu Yelp, Jeremy Stoppelman – kromě Uberu je Stoppelman jako investor aktivní i ve startupech jako: Airbnb, Pinterest nebo Eventbrite.

jeremy

Výčet známých jmen, kteří jsou investorsky zapojeni v Uberu, tímto samozřejmě nekončí. Mezi investory dále najdeme například také autora knihy čtyřhodinový pracovní týden: Tima Ferrisse nebo známého internetového podnikatele Kevina Rose (Revision3, Digg, Google Ventures)…

foto: leweb3/Flickrgogostevie/Flickr, Wikipedia

Diskuze (0)

Novinka

Anonym