Český Avast koupil startup v Kalifornii, zaměřený na virtualizaci a bezpečnost

Screen Shot 2015-07-08 at 15.14.24
0Zobrazit komentáře

Původem česká bezbečnostní společnost Avast, která má na kontě jeden z nejpoužívanějších antivirových programů na světě, koupila nový projekt. Konkrétně 3 roky starý technologický startup Remotium za dosud nespecifikovanou částku. Remotium vytváří přední mobilní virtualizační řešení, které umožňuje firmám zpřístupnit svoje interní aplikace na jakémkoliv vlastním zařízení zaměstnance.

V praxi si tak může zaměstnanec vzít práci na cesty bez toho, aby se musel bát o ztrátu dat nebo nějaký bezpečnostní únik. Připojit se do přehledného rozhraní se lze jak z vlastního počítače, tak třeba z tabletu nebo mobilu na jakékoliv platformě. Startup tedy efektivně vyřešil komplikace, které v souvislosti s vlastními zařízeními ve firmách vznikaly.

prizeo

Přečtěte si takéCelosvětově úspěšný projekt Prizeo, který spoluzaložil dnes 26letý Slovák Andrej Pancik prodán!Celosvětově úspěšný projekt Prizeo, který spoluzaložil dnes 26letý Slovák Andrej Pancik prodán!

Avast si od akvizice slibuje rozšíření své nabídky bezpečnostních aplikací pro mobilní zařízení. Zároveň získá více než 600 zaměstnanců, kteří se postupně integrují z původního sídla v kalifornském San Mateu. Jejich aktuální software totiž využívá již takřka 250 milionů uživatelů po celém světě a mobilní bezpečnost a vůbec bezpečnost podnikových dat nebyla ještě před pár lety takovou prioritou, jako dnes.

Generální ředitelka Remotium, okomentovala akvizici slovy:

„Já i celý tým Remotium jsme ze spojení se společností Avast nadšeni. Avast má dlouhou historii s vytvářením inovativních a prvotřídních bezpečnostních řešení pro osobní i komerční využití. Těšíme se, že budeme i nadále upevňovat naši pozici technologického lídra v oblasti inovací a přinášet průkopnická řešení v sektoru podnikové mobility tak, aby vyhovovala potřebám firem.“

Remotium až dosud fungovalo pouze s jednou seed investicí ve výši 1 milion dolarů, kterou získalo v roce 2013. Od té doby firma funguje samostatně a svůj chod bezpečně ufinancuje.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym