Apple Music roste do desítek milionů uživatelů. Ohrozí brzy Spotify?

Michal PtáčekMichal Ptáček

apple
0Zobrazit komentáře

Je tomu zhruba měsíc, co byla oficiálně spuštěna hudební streamovací služba Apple Music, která by měla být jedním z největších konkurentů současné jedničky na trhu: Spotify. A podle vše byl launch služby giganta z Cupertina úspěšnější, než se původně předpokládalo.

popcorn

Přečtěte si takéNelegální přehrávač filmů Popcorn Time po 2 měsících dosahuje na miliony staženíNelegální přehrávač filmů Popcorn Time po 2 měsících dosahuje na miliony stažení

Alespoň to tedy vyplývá z čísel, která zveřejnil magazín Hits Daily Double. Ten totiž na základě anonymních informací hned od několika velkých hudebních vydavatelů, kteří mají k těmto citlivým údajům přístup tvrdí, že Apple Music využilo už zhruba 10 milionů uživatelů, což je velmi masivní číslo, zvlášť přihlédneme-li k faktu, že konkurenční Spotify má 55 milionů uživatelů, z nichž zhruba 20 milionů je platících.

Dosavadní a bezesporu interesantní čísla Apple Music však mají alespoň prozatím jednu zásadní trhlinu. Služba je totiž během prvních 3 měsíců zdarma a je tak otázkou, jak vše bude vypadat, až tato zkušební lhůta vyprší a uživatelé budou muset platit 9.99 dolarů měsíčně.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym