Tenhle oblíbený coworkingový startup je nyní oceněn na 10 miliard dolarů

Michal PtáčekMichal Ptáček

20150319-Congress-interiors-9
0Zobrazit komentáře

v prosinci loňského roku jsme vám poprvé představili WeWork, coworkingový startup, který si od roku 2010 pronajímá od majitelů kancelářské prostory, které redesignuje/zrenovuje a následně je s profitem nabízí startupům a technologickým firmám.

WeWork si díky do detailu dotaženému konceptu za tuto poměrně krátkou dobu získalo značnou oblibu mezi firmami jak v začínajícím, tak pokročilém stádiu (kanceláře v prostorách WeWork má například portál Reddit nebo Business Insider), rozšířilo se do desítek lokalit v USA a Evropě a tak ho dnes najdeme například v San Franciscu, Austinu, Los Angeles, Seattlu, New Yorku, ale také v Londýně a Amsterdamu.

Media_4

Přečtěte si takéCoworkingový startup s hodnotou přesahující 5 miliard dolarů? To je WeWork!Coworkingový startup s hodnotou přesahující 5 miliard dolarů? To je WeWork!

Ještě v prosinci byl celý projekt ohodnocen na už tak neskutečných 5 miliard dolarů, při ročním revenue okolo 150 milionů dolarů. Ovšem to už je minulost, jelikož zakladatelé projektu právě ohlásili novou investici ve výši 400 milionů dolarů, která by měla celkovou valuaci WeWork posunout na astronomických 10 miliard dolarů. Tedy zhruba 244 miliard Kč, čímž WeWork, které jen v USA aktuálně pronajímá prostory o ploše 3,5 milionů stop čtverečních, z pohledu hodnoty dostihlo dokonce i cloudové úložiště Dropbox.

Takhle to například vypadá v nových prostorech WeWork v americkém Seattlu…

we-work-seattle-office-1 we-work-seattle-office-9 we-work-seattle-office-14
we-work-seattle-office-3
we-work-seattle-office-11

foto: WeWork

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym