Tenhle nenápadný konkurent Googlu vyrostl o 600 procent

Michal PtáčekMichal Ptáček

cc
0Zobrazit komentáře

DuckDuckGo je u nás stále poměrně neznámý internetový vyhledávač, kterému se v posledních letech podařilo něco neuvěřitelného. Stal se totiž v podstatě první službou, která má z dlouhodobého hlediska alespoň teoretickou šanci narušit prozatím neotřesitelné postavení Googlu právě na poli internetových vyhledávačů.

biker

Přečtěte si takéSeznam koupil 30 procent v globální službě pro motorkáře BikerSeasonSeznam koupil 30 procent v globální službě pro motorkáře BikerSeason

DuckDuckGo se totiž neustále zlepšuje a co je důležité, roste. A to navíc velmi závratným tempem. Podle posledních údajů tento projekt, který na internet vtrhl v září 2008, za poslední dva roky vyrostl o 600% a ročně nyní zpracuje 3 miliardy vyhledávacích dotazů.

Důvody pro tento strmý růst jsou především dva. Jednak kauza Edwarda Snowdena a NSA (DuckDuckGo nesbírá data o uživatelích a následně podle nich nepřizpůsobuje vyhledávání) a jednak fakt, že Apple umožnil v iOS8 a Safari 7.1 nastavit si DuckDuckGo jako defaultní vyhledávač.

Určitě bude zajímavé sledovat vývoj do budoucna. Tenhle graf totiž mluví za vše…

duckduckgo
Růst DuckDuckGo

graf: 9to5mac

Diskuze (0)

Novinka

Anonym