Seznam koupil za desítky milionů korun podíl ve společnosti Mautilus

Screen Shot 2015-05-31 at 23.30.56
0Zobrazit komentáře

Seznam se rozhodl uvolňovat své volné prostředky směrem do zajímavých projektů, ve kterých se snaží většinou držet alespoň 30% podíl. Nedávno to byla motorkářská plánovací aplikace BikerSeason a nyní český Mautilus, softwarová společnost vytvářející především aplikace pro chytré televize. Seznam podle odhadů za 35% podíl zaplatil desítky milionů korun.

Mautilus mimo jiné realizoval například projekty Voyo pro CME nebo iRadio pro Český rozhlas. Poslední tři roky se zaměřuje na převážně zahraniční klienty a globální projekt INIOTV, do jehož rozvoje putuje většina financí od Seznamu.

biker

Přečtěte si takéSeznam koupil 30 procent v globální službě pro motorkáře BikerSeasonSeznam koupil 30 procent v globální službě pro motorkáře BikerSeason

INIOTV chce zjednodušit vývoj na televizních platformách, respektive duplikovat již vytvořenou aplikaci na další platformy a tím výrazně ušetřit náklady. Vývoj jedné televizní aplikace může prý přijít až na milion korun. Kromě mobilního vývoje by mohl nástroj pokrýt i další zařízení – ať už mobil nebo herní konzole, informuje E15.

Screen Shot 2015-05-31 at 23.26.37

Aktuální landing page INIOTV

Diskuze (0)

Novinka

Anonym