Restu chystá rozšíření mobilní aplikace o možnost check-inu a hodnocení bez rezervace

0Zobrazit komentáře

Rezervační systém Restu je v poslední době hodně vidět. Do konce června nyní chystají tvůrci v čele s CEO Pavlem Suchánkem zásadní novinku, která se tak trochu inspiruje u zahraničních aplikací typu Foursquare nebo Swarm.

Je jí implementace check-inů v restauracích, tedy přímé ověřování, zda zákazník sedí v restauraci na základě GPS polohy a následující hodnocení. Důvodem pro to je fakt, že spousta zákazníků do restaurace příjde přímo, bez toho aby si stihli udělat rezervaci v systému Restu, ale nechtějí přijít o možnost hodnotit a získat kredity zdarma.

Screen Shot 2015-05-26 at 14.56.46

Přečtěte si takéVčerejší AppParade na plné čáře ovládla aplikace RestuVčerejší AppParade na plné čáře ovládla aplikace Restu

checkins

Náhled hodnocení s check-ins

V aplikaci se tedy nejpozději do konce června objeví nové tlačítko pro check-in, proběhne kontrola GPS lokace a zobrazí se už klasické okno s psaním recenze a hvězdičkovým hodnocením. Jisté obavy panují z faktu, že by stačilo kolem restaurace projít a ohodnotit jí bez toho, aby v ní vůbec fyzicky zákazník byl. To komentuje Pavel Suchánek slovy:

„Věříme ale, že takoví ti falešní internetoví pomlouvači slovo nedostanou, protože zvednout se od počítače a dojít k restauraci chce víc námahy, než někoho pomluvit přes počítač z domova,“

Obecně by se měly hodnocení přes rezervaci a hodnocení přes check-in zobrazovat zvlášť, takže každá restaurace dostane jen dodatečné sady analýz ke zpracování. V testovací fázi budou k dispozici check-ins pouze v síti restaurací Pizza Coloseum a po důkladném otestování vypuštěny plošně.

Máte pocit, že je implementace check-inů od Restu spíš naivní, nebo inovativní krok?

Diskuze (0)

Novinka

Anonym