Projekt Moje MANA, který se inspiroval v USA, chce uspět na českém trhu

Screen Shot 2015-06-16 at 11.41.22
0Zobrazit komentáře

MANA je oblíbená náhražka běžných potravin, která vznikla v rukou tria Jakub Křejčík, Marek Humpl a Greg Vyatkin. Často je tvůrcům vyčítáno, že jde o téměř totožnou kopii původního amerického Soylentu, který má i nápadně podobné balení. Výhodou je ale na druhou stranu fakt, že pro české zákazníky je MANA dostupnější a pořídí ji zhruba o 20% levněji.

Součástí projektu je právě updatovaná mobilní aplikace, která dostala funkci propojení s aplikací Zdraví v iPhonu, kam odesílá veškerá data o jednotlivých dávkách a kde následně provádí rozbor. Kromě toho si lze prostřednictvím aplikace MANU objednat poprvé nebo jen doplnit zásoby. Fungovat by to mělo prakticky jedním kliknutím, hned poté, co si pod svůj účet přidáte platební údaje. Celou implementaci dostalo na starosti české studio Quantum Labs.

soylent

Přečtěte si takéSoylent, který byl zkopírován českým startupem, získává 10 milionů dolarůSoylent, který byl zkopírován českým startupem, získává 10 milionů dolarů

manaapp

Náhled nové aplikace

Nejmenší objednávku lze realizovat na množství 7 sáčků, které by měly vydržet 21 jídel a jako nový zákazník si je můžete pořídit za 1700 Kč včetně lahve a odměrky. Doplnění zásob ve stejném množství pak vyjde na 1400 Kč. Nejdražší balíček 84 jídel vychází na cenu 5100-5600 Kč. Největší nevýhodou je asi fakt, že se nová objednávka vyřizuje až 4 týdny, kdežto doplnění zásob pouze 1-2 týdny.

Původní Soylent má díky trhu nastavenou cenovku vyšší. Začíná na 85 dolarech za 28 jídel (2068 Kč) a 300 dolarech (7280 Kč) za největší balíček, 112 jídel. Cena se ale nesnižuje doobjednávkou dalších zásob. Rozdílem může být jen levnějí pravidelný odběr, který strhává peníze automaticky a Soylent doručí vždy přesně na dobu, kdy už docházejí zásoby.

Na celé věci je pro českou verzi nejlepší fakt, že takřka všechna média informovala o nové české náhražce jídla jako o unikátním nápadu. Což bezpochyby rozvířilo vlnu objednávek. Na podněty uživatelů se připravuje dokonce nová verze MANY s názvem Mark II, která bude mít pozměněné složení a bude bez zvířecích produktů (rybí olej).

Diskuze (0)

Novinka

Anonym