Podívejte se na supersportovní auto z 3D tiskárny, které zrychlí z 0 na 100 za 2 sekundy

XxjIZHRKhT3fD38V5UqRPSX59VwNYLpzeavo2k6_VOE
0Zobrazit komentáře

Když přijde dnes na 3D tiskárny, dokážeme vyjmenovat jen velmi málo věcí, které by se na nich vytisknout nepodařilo. Bylo tu hodně pokusů o částečnou výrobu automobilů a podobně pokročilých hraček, ale většina selhala nebo upadla do zapomnění. To by rád změnil Kevin Czinger se svým plně funkčním automobilem z nových materiálů vytisknutých na 3D tiskárně.

Jeho firma Divergent Microfactories dokázala díky dlouholetým zkušenostem vytvořit monstrum, které má přes 700 koní, pouhých 635 kilogramů a z 0 na 100 zrychlí za 2 sekundy. Což je ještě lepší čas, než mají světové supersporty typu Bugatti Veyron, McLaren F1 nebo třeba elektrická Tesla.

tesla

Přečtěte si takéTesla slaví další velký úspěchTesla slaví další velký úspěch

Cílem bylo dokázat, že nové materiály a levnější náklady na výrobu mají v automobilovém průmyslu svoje místo. Nešlo jen o prototyp, který bude dobře vypadat, ale který současně ponese materiály, snižující riziko při kolizi.

kRcd61xHyiQ5ZDSaE-t0xQIZPl_n1pjBKh8k2BNua9k

Dokonce prý výsledné sestavení základní kostry nezabralo více než 30 minut. Divergent se rád chlubí i tím, že při reálné produkci, dokáže vytvořit takových vozů zhruba 10 tisíc za rok. Přibližná cena ale zůstala neznámá.

jq28WTk4BM0kVcgYH9ta74G8MqGk2x1wRETp-egw0q4
xkTsxH2-0MknKXsnwKK2-lOnHqFx3txsPm5VLIINKVQ

Foto: Presskit

Diskuze (0)

Novinka

Anonym