Pavel Matoušek spouští projekt P2P půjček Benefi.cz

Michal PtáčekMichal Ptáček

0Zobrazit komentáře

Známý internetový podnikatel Pavel Matoušek, který úspěšně exitoval projekty jako AAAPoptavka.cz nebo Hyperslevy, si po nějaké době přichystal další online projekt. Tentokrát z finančního oboru, to když spouští server Benefi.cz, který se bude zaměřovat na zprostředkování peer-to-peer půjček, tedy koncept těšící se velké popularitě zejména v zahraničí. Vše funguje poměrně jednoduše. Lidé shánějící půjčku se nemusí obracet na bankovní ústav nebo různé poskytovatele půjček, nýbrž si mohou peníze půjčit od uživatelů/investorů serveru, kteří mají zájem zhodnotit své peníze.

IMG_8230

Přečtěte si takéPavel Matoušek exitoval zbytek podílu v AAAPoptavka.cz. Za kolik?Pavel Matoušek exitoval zbytek podílu v AAAPoptavka.cz. Za kolik?

„Odbouráváme nutnost chodit do banky, nebo ke společnostem, jež některé žadatele dostávají do dluhových pastí. Na Benefi.cz je nutné poskytnout některé základní údaje a doklady a počkat si na nabídku půjčky od investorů. „Pokud o sobě člověk dodá dostatek informací, může očekávat, že také investoři mu dají nižší úrok a naopak. Žadatel si navíc může zvolit maximální výši úroků a dobu splácení, takže má celý proces pod kontrolou a může ho kdykoli zastavit.“, říká zakladatel serveru Benefi.cz Pavel Matoušek

Investoři pak na Benefi najdou aukce zobrazující jednotlivé půjčky, na kterých se mohou následně podílet a rozhodnout se například, jak velký úrok chtějí nabídnout. Investovat je možné už od 1 000 Kč, s tím, že horní hranice je stanovena na 100 000 Kč. I v případě, že u konkrétní aukce bude investována plná částka, se ji daný investor může zúčastnit, avšak musí samozřejmě nabídnout výhodnější úrok než ostatní. U každé aukce je pak také zobrazeno, které nabídky vyhrávají a které ne, to proto, aby investor a žadatel měli přehled o tom, jak se situace vyvíjí on-line.

Jak plánuje služba vydělávat?

Benefi, které má k dispozici licenci od České národní banky, bude vydělávat především na poplatcích, které bude vybírat jak od investorů, tak žadatelů o půjčku. Konkrétně 2% z proinvestované částky v případě investorů a 5% z celkové splatné částky půjčky v případě žadatelů (platí pouze v případě kladného vyřízení). Rozhovor s Pavlem Matouškem už brzy…

benefio
Benefi z pohledu investora

Diskuze (0)

Novinka

Anonym