Korejský e-commerce server Coupang získává dosud nejvyšší investici v roce 2015!

Screen Shot 2015-06-03 at 15.31.11
0Zobrazit komentáře

Možná jsou obory, které zažívají těžké časy a musí bojovat s každou korunou. Není to ale případ e-commerce sektoru, který roste raketově snad v každé rychle se rozvíjející zemi. Korea nezůstává pozadu za svými asijskými kamarády a hlásí dosud nejvyšší investici v tomto roce.

Japonský gigant Softbank investoval 1 miliardu dolarů, v přepočtu asi 24,5 miliardy korun do nákupního portálu Coupang. Ten funguje na trhu od roku 2010 a je to největší nákupní portál v rámci Korei. Jen za minulý rok zaznamenal takřka 80% růst.

Screen Shot 2015-05-22 at 12.58.57

Přečtěte si takéMicrosoft chce koupit populární aplikaci Wunderlist za bezmála 6,1 miliard korun!Microsoft chce koupit populární aplikaci Wunderlist za bezmála 6,1 miliard korun!

Mezi zajímavými čísly se objevil i poměr mobilních nákupů, které na Coupangu dělají neuvěřitelných 75%! Celkově se podařilo od vzniku společnosti naraisovat částku 1,5 miliardy dolarů, s kterou plánují postupnou expanzi, informuje VB.

Softbank jako takový funguje od roku 1995 a v posledních letech masivně investuje do západních a asijských startupů, firem. Jejich typická investice se pohybuje od 30 do 250 milionů dolarů. Obory ale výrazně neselektují, protože mezi zainvestovanými obory jsou jak přepravní startupy, tak třeba delivery služby a vzdělávací projekty.

Mnoho odborníků z předních serverů se shoduje na tom, že bublina stále roste a že přijde její splasknutí ve chvíli, kdy budou chtít investoři, z takových částek, peníze zpět. Podle našeho střídmého odhadu má ale každá valuace a větší investice svoje opodstatnění a vysoké číslovky jsou jednoduše dány tím, že se transformuje trh, který se naučil využívat nových služeb a více nakupovat online. Akviziční návrhy jsou poté většinou odrazem toho, co je někdo opravdu ochoten zaplatit.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym