České Rockaway odhalilo svoji dlouho připravovanou finanční appku

unnamed
0Zobrazit komentáře

Před několika týdny jsme psali o tom, že Rockaway dlouhodobě pracuje na tajném finančním projektu, který má ambice změnit finanční trh. Dnes se oficiálně dostaly ven konkrétnější informace, takže víme, že celý projekt, přesněji řečeno mobilní aplikace, kterou si uživatelé propojí s vlastní platební kartou Mastercard, dostala název Napka a bude primárně zaměřená na věkovou skupinu mezi 15 a 25 lety.

rockaway

Přečtěte si takéRockaway se údajně chystá koupit CZC.czRockaway se údajně chystá koupit CZC.cz

V jednoduchosti jde o možnost posílat si v rámci aplikace mezi sebou menší obnosy peněz a mít přehled o tom, kdo komu peníze dluží a kdy je poslal. Transakce probíhají v reálném čase a platební karta je propojena pouze s telefonním číslem, bez nutnosti vlastnit bankovní účet. Kromě plateb mezi sebou lze samozřejmě vybírat hotovost z bankomatu nebo platit bezkontaktně v obchodech a na internetu.

Na vývoji se spolu s Rockaway již přes rok podílí BSC Praha. Důvodem pro tak dlouhý vývoj bylo podle všeho sledování dnešních potřeb rodičů a jejich dětí, které peníze využívají. Rodiče tak mohou během několika sekund doplnit dětem do Napky finance.

unnamed (1)Rockaway má v plánu s projektem v několika příštích měsících zaútočit na cílovou skupinu a vydat desítky tisíc platebních karet. Využít by přitom chtěli i možnosti propagace prostřednictvím studentských karet ISIC. Jinak by měla veškerá mediální masáž probíhat převážně online.

Jakou provizi a plán monetizace Rockaway má, prozatím není známo. Pravděpodobně půjde o smlouvu s partnerem Mastercard, který za každou založenou kartu zprostředkuje jednorázovou nebo dlouhodobou provizi v jednotkách procent z uskutečněných plateb.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym