Uber se snaží koupit vlastní mapové podklady od Nokie za neuvěřitelnou částku

uber-h
0Zobrazit komentáře

Uber se kromě růstu v poslední době zaměřil i na vylepšování vlastní platformy, kde jsou podle řidičů největším nedostatkem místy nepřesné mapové podklady. Určitě se vám při jízdě Uberem hodněkrát stalo, že musel řidič navíc využívat externí mapové aplikace. Uber chtěl tento problém vyřešit nákupem hotového řešení stagnující společnosti.

Nabídl tedy bezmála 3 miliardy dolarů za mapové podklady Nokia HERE, které v sobě mají integrovanou navigaci, body zájmu nebo dopravní informace. Kromě Uberu v potencionálním prodeji hrajou prim i nabídky od německých automobilek a finální rozhodnutí by mělo padnout v průběhu května tohoto roku. Nokia a její mapy jsou obecně jediným pořádným konkurentem Google Maps, hlavně z toho pohledu, že zhruba 80% automobilového trhu jejich mapy využívá ve vozidlech.

supercar

Přečtěte si takéŠikovné triky Uberu, kterými válcuje konkurenci ve světěŠikovné triky Uberu, kterými válcuje konkurenci ve světě

Nokia tedy musí, kvůli držení aktuálnosti, investovat stovky milionů dolarů ročně jen do vylepšení a potřebných updatů, což se stává pro takovou společnost neúnosným nákladem. Obecně byla Nokia v posledních měsísích na tak špatné vlně, že dokonce veřejně spekulovala o prodeji celé společnosti do rukou někoho dalšího.

Pokud by tah Uberu nevyšel, nebude podle NYT zoufat. Ve vývojovém centru společnosti se vyvíjí vlastní autonomní a mapový systém, který by měl nahradit ten stávající. Problémem takového systému je jen rychlost odezvy, která je v případě některých služeb Uberu klíčová.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym