Microsoft chce koupit populární aplikaci Wunderlist za bezmála 6,1 miliard korun!

Screen Shot 2015-05-22 at 12.58.57
0Zobrazit komentáře

Update: Microsoft a 6Wunderkinder včera akvizici oficiálně oznámili. Cena nebyla komentována, ale podle zdrojů se odhaduje na 2,5 – 5 miliard korun.

Microsoft nezůstává s akvizicemi pozadu, protože potřebuje jak vylepšení vlastních služeb, tak nové talenty, kterých je bohužel nedostatek. Tentokrát si proto vyhlédl společnost 6Wunderkinder, která stojí za populárním task managerem Wunderlist. Odhadovaná cena transakce by se měla pohybovat na pomezí 250 milionů dolarů, tedy zhruba 6,1 miliard korun.

Informace je zatím samozřejmě oficiálně nepotvrzená, ale i na základě faktu, že 6Wunderkinder oznámil plnou integraci nástroje Wunderlist do MS nedávno koupeného plánovacího toolu Sunrise, tomu leccos napovídá. Microsoft se poohlíží zrovna po tomto task manageru z toho důvodu, že mu jako jednomu z mála podařilo mediálně zapůsobit na celém světě.

satya_microsoft

Přečtěte si takéKolik si vydělá nový CEO Microsoftu Satya Nadella?Kolik si vydělá nový CEO Microsoftu Satya Nadella?

6Wunderkinder byl založen v roce 2010, poslední investiční kolo na 30 milionů dolarů uzavřel v roce 2013 a jejich služba Wunderlist ohlásila nedávno 11 milionů aktivních uživatelů měsíčně! Informuje VB. Microsoft naopak nedávno, kromě plánovací aplikace Sunrise za 100 milionů dolarů, nakoupil poštovní aplikaci Acompli za neuvěřitelných 200 milionů dolarů!

Diskuze (0)

Novinka

Anonym