Verizon kupuje za 4,4 miliardy dolarů AOL, které vlastní TechCrunch a CrunchBase

verizonaol
0Zobrazit komentáře

Po nekonečných jednáních a spekulacích vyšel Verizon ven s informací, že  kupuje „konkurenční“ mediální společnost AOL, stojící od roku 2010 i za populárním tech serverem TechCrunch nebo databází CrunchBase. Prodej byl včera oficiálně podepsán s cenovkou $50 za akcii, celkem tedy přes 4,4 miliardy dolarů! Většina z částky bude placena v hotovosti.

AOL i Verizon pod jinými názvy fungují již od roku 1983 a drží portfolio stovek dalších služeb a webů. O to vtipnější je na celé věci fakt, že se taková společnost přepisuje za „pouhých“ 4,4 miliard, vezmeme-li v potaz aktuální valuace startupů. AOL skončilo v roce 2013 v titěrném zisku 2,97 miliard dolarů, naopak Verizonu se po úspěšném roce 2014 podařil zisk 127 miliard dolarů se 232,7 miliardovou bilancí na účtech.

uber-h

Přečtěte si takéUber se chce s novou investicí stát nejhodnotnějším startupem v historiiUber se chce s novou investicí stát nejhodnotnějším startupem v historii

Nyní by se mělo všech 5600 zaměstnanců přesunout na nové místo – stávající služby ovšem zůstanou prozatím v původním uspořádání. AOL totiž v posledních měsících spekulovalo o odprodeji mediální části – konkrétně právě serveru TechCrunch, CrunchBase nebo třeba Engadget.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym