Čínský gigant Alibaba se možná chystá do ČR

Michal PtáčekMichal Ptáček

12811650773_975bc2a92d_o
0Zobrazit komentáře

Alibaba zcela ovládla asijský e-commerce trh a začala se poohlížet po expanzi do Evropy, kde je stále značný prostor k růstu. Mezi země, které připadají v úvahu v případě vybudování moderního datacentra, se zařadila i Česká republika, za kterou bojovali v Číně představitelé státu, informuje server E15.cz.

Hlavní výhodou České republiky je v tomto ohledu strategická poloha v srdci Evropy. Zmiňujeme slovo „možná“ proto, že Alibaba stále nic nepotvrdila a finální rozhodnutí by mělo padnout v průběhu tohoto roku. Tak jako tak to bude znamenat podobný boom, který se měl konat v případě příchodu Amazonu.

Přečtěte si takéE-commerce gigant Alibaba plánuje zainvestovat 5,14 miliard korun do startupu SnapchatE-commerce gigant Alibaba plánuje zainvestovat 5,14 miliard korun do startupu Snapchat

Strategický tah je součástí expanze, kterou čínské firmy plánují směrem do Evropy. Chystají se totiž investovat svůj kapitál do telekomunikačních sítí, skladů a energetiky. Většina částek, které by měly směrem k nám putovat, se pohybuje ve vyšších desítkách miliard korun.

Alibaba ale zdaleka nezůstává jen u e-commerce nebo cloudových řešení. Svoje peníze totiž dále investuje do dalších společností a startupů, jako je například nedávných 5,14 miliardy korun do amerického startupu Snapchat nebo chatovací aplikace Tango.

foto: leighklotz/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym