Apple kupuje GPS startup pro vylepšení mapových podkladů a autonomní navigace

maps
0Zobrazit komentáře

V poslední době se strhla válka o mapové podklady na všech frontách. Uber se společně s několika dalšími startupy a společnostmi snaží získat mapový software Nokia HERE, Google masivně posiluje mapové podklady pro chystatný letní start autonomních vozidel a nyní se k tomu chce zařadit Apple nákupem startupu Coherent Navigation, který šel na vývoj svého jádra trochu jinou cestou a řadí se mezi nejpřesnější mapové podklady na světě.

Coherent nebyl prakticky vůbec vidět, mluvilo se o něm zpravidla hlavně na akcích v Silicon Valley. Nezaměřovali se na komerční růst, ale spíše na kvalitu svých technologií. U svých mapových podkladů garantují přesnost s odchylkou maximálně 3-5 metrů. Zajímavostí je, že se firma v poslední době zaměřila i na autonomní navigaci a systém řízení vozidel. To by mohlo znamenat, že se chce Apple naplno pustit do své chystané konkurence od Googlu nebo Uberu na poli autonomního řízení.

uber-h

Přečtěte si takéUber se snaží koupit vlastní mapové podklady od Nokie za neuvěřitelnou částkuUber se snaží koupit vlastní mapové podklady od Nokie za neuvěřitelnou částku

Tým se momentálně přesouvá do sídla společnosti Apple, aby se zařadil do projektu Apple Maps. Jestli Apple bude nárokovat zánik Coherent Navigation a plnou integraci do svých map, to zatím zveřejněno nebylo. Stejně jako nebyla specifikována suma, za kterou Apple nakupoval.

Apple ale určitě nenakupoval mapové startupy poprvé. Před startem projektu Maps koupil startupy Placebase, Locationary a Hopstop, informuje NYT. Podle posledních kroků největších startupů a společností to vypadá, že mají dost dominance Googlu a jeho služeb a chtějí si vytvořit vlastní, třeba i lepší konkurenci.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym