České Rockaway chystá nový projekt, který chce způsobit revoluci na finančním trhu

0Zobrazit komentáře

Investiční skupina Rockaway, kterou vede Jakub Havrlant, v posledních letech výrazně roste a s tím  i většina jejich projektů. Ať už je to nový e-shop ve spolupráci s Vivantis, globální cloudová platforma pro dopravce nebo nově chystaná konkurence českého Rohlík.cz a iTesco s názvem Koloniál.

Skupina nyní finišuje další z projektů, tentokrát zaměřený na finanční trh. Mělo by se jednat o mobilní aplikaci, která má za cíl zjednodušit a zefektivnit využití standartních platebních nástrojů – konkrétně bezkontaktních platebních karet. Celý nápad i realizaci má v rukou čistě Rockaway. Minoritní investice v neznámé výši přišla do projektu ze strany BSC Praha.

vivantis

Přečtěte si takéVivantis s Rockaway a Křetínským v zádech spouští nový eshopVivantis s Rockaway a Křetínským v zádech spouští nový eshop

Rockaway není ovšem na finančním trhu žádným nováčkem, úspěšně několik let provozuje srovnávací portál ChytryHonza.cz, brazilský srovnávač bankFacil nebo chystanou českou crowdfunding platformu Fundlift.cz, o které jsme před časem informovali. Vývoj probíhá už od počátku minulého roku a měl by být dokončen během několika měsíců.

Na spolupráci u vývoje se značně podílelo přímo ČSOB, ISIC nebo MasterCard, jehož generální ředitel okomentoval spolupráci slovy:

“ Trh osobních financí prochází velkými změnami. V MasterCard vidíme inovace jako jediný způsob, jak v tomto vysoce konkurenčním prostředí uspět. Rockaway vnímáme jako silného hráče fintech inovací a od společného projektu si tak slibujeme otevření nového segmentu trhu, ”

Diskuze (0)

Novinka

Anonym