LinkedIn utratil 1,5 miliardy dolarů za populární vzdělávací platformu

Screen Shot 2015-04-10 at 01.20.04
0Zobrazit komentáře

LinkedIn byl poslední dobou trochu v pozadí, když relativně v tichosti kupoval menší technologické startupy a posiloval jádro svého systému novými funkcemi. V souvislosti s těmito kroky nyní tenhle gigant ohlásil další akvizici, tentokrát do vzdělávací platformy Lynda.com, za kterou zaplatil 1,5 miliardy dolarů.

Něco málo přes polovinu, přesněji 52%, bude vyplaceno v hotovosti, zbývající část poté ve formě akcií, s tím, že většina aktuálních zaměstnanců Lynda.com se přesune do týmu LinkedIn.

8408205423_2853ba7891_h

Přečtěte si takéStartup investice: Equity investice pokračováníStartup investice: Equity investice pokračování

Lynda jako společnost funguje úctyhodných 20 let a založila jí Lynda Weinman, které je momentálně již přes 60 let! Původně byl server zaměřen jen na výuku HTML a CSS pomocí psaných postupů. Později se připojil Photoshop nebo management a různá instruktážní videa.

Lyndě se během pár let podařilo stabilizovat příjmy a každý rok skončila ve stále větším zisku. Nebylo tak třeba žádných zásadních investic, alespoň v prvních 16 letech, stejně jako se nijak aktivně nehledal kupec. Když ale podle blogpostu přišel LinkedIn, obě strany tušily, že z toho bude nejen dlouhodobá spolupráce, ale i synergie, která povede ke spojení obou firem.

lynda-to-join-linkedin-600px

Diskuze (0)

Novinka

Anonym