Konkurent Uberu, o kterém jste nikdy neslyšeli, právě získal 675 milionů Kč

Michal PtáčekMichal Ptáček

Via-1
0Zobrazit komentáře

Je velmi pravděpodobné, že o car-sharing aplikaci Via, jste toho zatím příliš mnoho neslyšeli. To by se ale brzo mohlo začít pomalu měnit, protože popularita tohoto projektu, který je v podstatě konkurencí pro Uber (v tomto případě zejména UberPool), Lyft a ostatní ride-sharing služby, začíná pořádně nabírat na obrátkách. Tvůrci aplikace totiž právě ohlásili novou investici ve výši 27 milionů dolarů (zhruba 675 milionů Kč), která by měla podpořit už tak v poslední době silný růst.

uber-h

Přečtěte si takéUber potvrzuje novou investici ve výši 1,2 miliardy dolarůUber potvrzuje novou investici ve výši 1,2 miliardy dolarů

V čem je aplikace Via vlastně odlišná?

Via, která prozatím funguje pouze v určité části Manhattanu (viz mapa), má oproti konkurenčním službám jednu podstatnou výhodu -> je extrémně levná! Uživatele totiž přepraví za směšnou fixní cenu 5 dolarů + daň. Jednoduše si navolíte lokalitu, za pár minut vás vyzvedne SUV s řidičem a společně s ostatními uživateli vás přepraví tam, kam potřebujete.

cleanmap

Jedinou podmínkou je držet se v lokalitách vyznačených na mapě, s tím, že zároveň je také nutné počítat s faktem, že aplikace funguje pouze od 6:45 ráno do 9 hodin večer. Oba tyto nedostatky by ale právě ohlášená investice měla brzy odstranit.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym