V USA vymysleli startup, který umožnuje si chytře spořit do důchodového programu

Screen Shot 2015-03-15 at 10.09.12
0Zobrazit komentáře

U nás, stejně jako jinde ve světě, je důchodový program velkou otázkou a nekonečným problémem mezi vládou, jednotlivými možnostmi a samotnými spořiteli. V USA proto vznikl jednoduchý startup Honest Dollar, který celý proces automatizuje, předkládá nulovou administrativu a ještě šetří několik dalších procent měsíčně na poplatcích.

Honest Dollar je zaměřený především na malé startupy, které nemají více než 50 zaměstnanců, ale zároveň velmi často vůbec neřeší důchodové spoření zaměstnanců tak, jako třeba Facebook, Google a další, kteří kryjí vše. Řeč je o programu 401(k), do kterého momentálně není zapojeno stále přes 70 milionů zaměstnanců, kteří už práci mají.

becalm_vizu

Přečtěte si takéČeský startup beCalm chce vybrat 30 000 dolarů na KickstarteruČeský startup beCalm chce vybrat 30 000 dolarů na Kickstarteru

Za pouhých $10 měsíčně na jednoho zaměstnance se Honest Dollar dokáže díky propojení s účetním programem postarat o automatizaci vyplnění všech potřebných formulářů, odeslání peněz na příslušné místo a také přehledně v dashboardu ukazuje, kolik se vlastně podařilo zaměstnanci už naspořit a kolik to stálo zaměstnavatele.

Zaměstnavatelé můžou do tohoto plánu přispět až částkou $12,500 ročně, což je podle TC o $5,500 více, než v běžných 401(k) plánech. Zároveň se ruší poplatky ve výši 2-4%, které se strhávaly ze zmíněné částky. Honest Dollar se podařilo vymyslet systém, který poplatky zasazuje na pouhých 0,09% z celkové částky.

Na boj proti zajetým standartům se podařilo startupu v investičním kole vybrat $3 miliony dolarů od fondu Expansive Ventures, Mint nebo Core Innovation Capital.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym