Pinterest uzavřel investiční kolo s neuvěřitelnou valuací 282,3 miliard korun

pinterest_ipad_1-1
0Zobrazit komentáře

Je to jen půl roku, kdy Pinterest ohlásil investici v přepočtu ve výši 5,13 miliard korun a přesunul se valuací na hranici 128,3 miliard korun. Nyní přišel s dalším uzavřeným kolem, přesněji Series G, kde se mu podařilo vybrat dalších 9,4 miliardy korun při valuaci 282,3 miliard (11 miliard dolarů)! Mezi hlavními investory se opět objevili Andreessen Horowitz nebo Bessemer Venture Partners.

Pinterest roste raketově nahoru a ve spekulacích je podle Bloomberg připojení dalších 5,41 miliard korun od neznámého, nového investora. Pinterest se totiž snaží finančně posunout na novou úroveň a vypracovat funkční reklamní model, na kterém postaví revenue. Masivně investuje také do samotného produktu, který se rozšířil do nových jazykových mutací.

pinterest_1

Přečtěte si takéPinterest kupuje startup VisualGraph a chystá velké věciPinterest kupuje startup VisualGraph a chystá velké věci

Souběžně s vylepšováním v lednu 2014 Pinterest koupil startup VisualGraph, díky kterému byl schopen přesně rozpoznat, co mají uživatelé na Pinterestu nejradši a jaký typ obsahu „pinují“. Právě uživatelé se mimo americký kontinent od půlky roku 2014 takřka zdvojnásobili a do léta 2014 nahráli celkem 30 miliard pinů!

Diskuze (0)

Novinka

Anonym