Avast vygeneroval v roce 2014 na tržbách 217 milionů dolarů

Michal PtáčekMichal Ptáček

0Zobrazit komentáře

Jedna z nejúspěšnějších českých technologických firem Avast Software, stojící za antivirovým programem Avast!, prožila co se ekonomických výsledků týče hodně zajímavý rok. V roce 2014 totiž Avast na tržbách vygeneroval 217 milionů dolarů, což v tomto ohledu znamená meziroční růst 51%. Ebitda se pak dostala na 154 milionů dolarů.

hackathon

Přečtěte si takéCzechHackathon: Otázky a odpovědi (GoodData, Avast, Kerio, Socialbakers)CzechHackathon: Otázky a odpovědi (GoodData, Avast, Kerio, Socialbakers)

„Rok 2014 byl pro Avast skvělým rokem. Zatímco naši konkurenti měli potíže s růstem tržeb nebo získáváním nových uživatelů, nám se
podařilo navýšit oba tyto ukazatele. Tento úspěch připisujeme především našemu jasně danému rozhodnutí pracovat z České republiky, která nabízí široké spektrum velmi talentovaných lidí, a zároveň disponuje i potenciálem přitáhnout špičkové odborníky z ostatních zemí“, řekl Vince Steckler, generální ředitel společnosti Avast.

Dařilo se i v růstu uživatelů, kterých se v roce 2014 podařilo získat 30 milionů, čímž se jejich celkový počet dostal na zhruba 230 milionů.

Jinak asi také nepřekvapí, že 99% tržeb bylo vygenerováno mimo ČR.

foto: Avast

Diskuze (0)

Novinka

Anonym