Spotify v jednání o nové investici ve výši 500 milionů dolarů – jaká se očekává valuace?

spotify_1
0Zobrazit komentáře

Spotify je v poslední době víc než aktivní, ať už je to spojení s Uberem, připojení se k Playstation Music ve spolupráci se Sony a nebo nedávné propojení s běžeckou aplikaci RunKeeper. Teď je ale na pořadí dne další masivní investice, ve výši 500 milionů dolarů, které se Spotify snaží získat od Goldman Sachs, informuje WSJ.

uber-invite.0

Přečtěte si takéUber a Spotify možná spojí síly, aby vylepšili vaší jízduUber a Spotify možná spojí síly, aby vylepšili vaší jízdu

Goldman Sachs jako partner není náhoda, byl totiž součástí předchozích kol investic, které se vyšplhaly na hranici 537,8 milionů dolarů a ke kterým se mimo jiné připojila i Coca-Cola nebo Founders Fund.

S případným raisováním kapitálu, který by vyzvedl firmu na valuaci ve výši 6 miliard dolarů, souvisí i odsunutí IPO až na další rok. Nikdo ze Spotify ovšem situaci přímo komentovat nechtěl. Díky případné investici a nové valuaci by se Spotify zařadilo na stejnou příčku jako je Square, tedy 10. místo v žebříčku nejhodnotnějšího startupů, hned mezi Theranos a Pinterest.

Playstation Music

16361273176_57d872a1b1_o

Před 2 dny se na blogu Sony objevila informace o spojení se Spotify, které nabídne novou hudební platformu Playstation Music pro všechny hráče. Digitální hudba bude k dispozici na 41 trzích po celém světě. Největší peckou bude možnost poslouchat hudbu přímo při hraní – což skvěle poslouží při nahrávání gaming videí.

Spotify momentálně nabízí 30 milionů songů v 1,5 miliardách playlistech. Služba bude vypuštěná souběžně na PS3 / PS4 / PS Vita a Xperia smartphony s tablety. Díky nové službě Sony uzavře svojí stávající Music Unlimited pro všech 19 zemí, a to do 29.3.2015.

Narozdíl od Music Unlimited bude nová hudební služba dostupná i na českém trhu, kde má Spotify pokrytí.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym