Pro české food delivery startupy se možná chystá velká konkurence od Uberu!

0Zobrazit komentáře

České food delivery služby typu DameJidlo.cz, Jidloted.cz nebo Ordr.cz se možná brzy dočkají hodně silné konkurence. Uber totiž vypouští poprvé v Evropě svojí službu UberEATS, která rozváží do 10 minut jídla z nejlepších restaurací, a která do dnes fungovala jako UberFRESH pouze v Los Angeles. Lokalitu Uber nyní rozšiřuje i na první evropskou metropoli, konkrétně Barcelonu, s tím, že podle všeho se pak velmi brzy dočkáme masivního rozšíření, které by mohlo zasáhnout i Českou republiku!

uber-h

Přečtěte si takéUber potvrzuje novou investici ve výši 1,2 miliardy dolarůUber potvrzuje novou investici ve výši 1,2 miliardy dolarů

Uber tímto krokem chce zjistit, jaký je zájem o tzv. „on-demand economy“, kdy zavoláte a maximálně do pár desítek minut máte produkt / službu při sobě.Doplňuje tak další svojí službu UberRUSH, která funguje v New Yorku a doveze až do domu jakýkoliv nákup z jakéhokoliv obchodu.

UberEATS jako služba je a bude dostupná po celý týden, jak přes obědy, tak večeře. Díky GPS lokátoru řidičů můžete přes aplikaci přesně sledovat, kde se zrovna jídlo nachází. Uber se pro svůj barcelonský pokus spojil s portálem Plateselector a vyhledává další lokální partnery v zemích, kam se chystá vstoupit. Svým způsobem by se tak zmíněné české služby nemusely nakonec dočkat konkurence, ale naopak by s Uberem mohly navázat spolupráci.

Foto: Uber Press

Diskuze (0)

Novinka

Anonym