Screenhero se s českým designerem Pavlem Mačkem přesouvá do startupu Slack!

pavel
0Zobrazit komentáře

Slack se stal jako komunikační platforma senzací pro nespočet nových i stávajících startupů a neustále se snaží vylepšovat svižným tempem, což se mu bezesporu daří. Nyní rozšiřuje klasický chat o konferenční hovory, video nebo sdílení obrazovky, s čímž souvisí akvizice teprve 2 roky starého startupu Screenhero, ve kterém pracuje také český designer Pavel Maček. Ten se s námi podělil o několik podrobností.

slack

Přečtěte si také8 měsíců starý startup Slack raisuje přes 2,4 miliardy Kč8 měsíců starý startup Slack raisuje přes 2,4 miliardy Kč

Podle našich odhadů se podařilo Screenhero včetně 6 lidí (4 co-foundeři + 2 zaměstnanci) odprodat za částku mezi 15-25 miliony dolarů a všichni se momentálně přesouvají do Slack HQ o pár ulic dále v centru San Francisca – pozice zůstávají neměnné. Screenhero jako takové se ovšem časem, po plné integraci uzavře.

Do Screenhero bylo za celou dobu proinvestováno 2,6 milionů dolarů, ve firmě měli podíl i zaměstnanci, kteří získali nejen hotovost, ale i akcie Slacku. Celý deal probíhal takřka 7 měsíců.

03-01

Slack jinak momentálně podle TechCrunche využívá přes 365 000 aktivních uživatelů a na investicích se jim podařilo získat již 4,5 miliardy korun! Ve firmě aktuálně pracuje cca. 100 zaměstnanců.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym