Uber vítá dalšího investora v podobě čínského giganta Baidu! Za jakých podmínek?

uber
0Zobrazit komentáře

Není to tak dávno, co Uber ohlásil investici ve výši 1,2 miliardy dolarů, která ho posunula na valuaci 40 miliard. Je tu další kolo, tentokrát v podobě čínského internetového giganta Baidu, který v brzké době zvažuje investici ve výši až 600 milionů dolarů, informuje Bloomberg!

uber

Přečtěte si takéPůvodní investoři Uberu se hodně napakují. Svoji investici zhodnotí až 2000krátPůvodní investoři Uberu se hodně napakují. Svoji investici zhodnotí až 2000krát

Celý proces by měl proběhnout v podobě nákupu akcií z čínské strany a posílit tím trh, kterému prozatím Uber tolik nerozumí. Je to jen další krok k přesunu Uberu do Asie, kde dominují dva silní hráči – GrabTaxi a MyTeksi. Investice je více než strategická, jelikož Baidu může nabídnout celou svojí mobilní síť, nejlepší čínské mobilní mapy nebo data z mobilního vyhledávání, které využívá přes 200 milionů uživatelů.

Kromě toho bude mít zcela jistě Uber jednodušší cestu k získávání nových měst v čínském sektoru, kde je spousta problémů. Například v Pekingu nebo Shanghaji je dle zákona nutné mít nainstalovanou pouze jednu taxi aplikaci. Regulací je víc než dost a takto silný partner se bude hodit, po problémech, které Uber za tento rok nastřádal.

foto: ari/flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym